Over Tefke van Dijk

© Anne Hopman

Wie is dat toch van die slechte slogans, dat ouderblog en de boodschappenbriefjes in Volkskrant Magazine? Dat ben ik dus, Tefke van Dijk. En ik doe veel meer, zoals je op deze site kunt zien. Schrijven is wel het belangrijkste, daar ben ik al vroeg mee begonnen.

Hoe het zover kwam

Als kind schreef ik dagboeken vol, met als grote wens later door te breken als schrijfster. Na mijn vwo in Nijmegen studeerde ik vormgeving & communicatie aan de Ichthus Hogeschool in Rotterdam en daarna communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik werkte twee jaar als verslaggever bij dagblad De Gelderlander en ging daarna aan de slag als tekstschrijver bij diverse communicatiebureaus en redacteur bij de Radboud Universiteit. Nu ben ik zelfstandig journalist, (eind)redacteur en tekstschrijver bij De Schrijfzolder.

Boodschappenbriefjes

In het najaar van 2011 ben ik geselecteerd voor de Viva400, de lijst met succesvrouwen van het magazine Viva. Met mijn project Psychologie van het boodschappenbriefje (ook eerste boek) ben ik vierde geworden in de categorie Creatief. Nu analyseer ik dus boodschappenbriefjes voor Volkskrant Magazine en beheer het Twitteraccount @boodschappenbrf en de Facebookpagina Boodschappenbriefjes.

© Debbie Bernasco

Bandeet

Samen met kok Nienke van Hunen (InEten) ben ik in de zomer van 2011 gestart met project Food for music. Dit heeft geresulteerd in het eerste backstagekookboek van Nederland: Bandeet. Het boek geeft een kijkje in de keuken van de muzikale eetcultuur en bevat naast vele tourverhalen ook de favoriete recepten van 34 geïnterviewde bandleden.

Breed netwerk

Naast mijn werk voor De Schrijfzolder initieer ik geregeld eigen (blog)projecten, zoals  OudersOnderling, Slechte slogans, 30to30 en Huiskamerpsychologie. Om mijn netwerk te vergroten en mensen met elkaar te verbinden ben ik op LinkedIn de groep Tekst, vorm en beeld gestart, waarbij inmiddels ruim 200 communicatiefreelancers zijn aangesloten.

“Ik vind het bewonderenswaardig dat Tefke, naast haar drukke baan als journalist/redacteur, tijd heeft gevonden om een project als 30to30 van de grond te krijgen. Tefke is duidelijk in wat ze wil én ze reageert snel op vragen/ideeën, dat vind ik erg prettig. Ik verwacht in de toekomst nog vaak samen te werken met Tefke.”

Mirthe Smeets, auteur bij 30to30 en programmer bij Poetry International Foundation

Wat kan ik voor jou doen?

Teksten schrijven (voor boeken, websites, magazines enzovoort), (online) media coördineren, redactioneel meedenken: daar gaat mijn hart naar uit. Al die dingen kan ik ook voor jou doen. Wil je meer weten over mijn achtergrond? Check mijn LinkedIn-profiel.