Over Tefke van Dijk

© Anne Hopman

Wie is dat toch van die slechte slogans, dat ouderblog en de boodschappenbriefjes in Volkskrant Magazine? Dat ben ik dus, Tefke van Dijk. En ik doe veel meer, zoals je op deze site kunt zien. Ondanks mijn liefde voor letters en woorden ben ik een beelddenker en ik fotografeer graag. Ook organiseer, coördineer en regel ik graag dingen. Maar: schrijven is wel het belangrijkste, en daar ben ik al vroeg mee begonnen.

Hoe het zover kwam

Als kind schreef ik dagboeken vol, met als grote wens later door te breken als schrijfster. Na mijn vwo in Nijmegen studeerde ik vormgeving & communicatie aan de Ichthus Hogeschool in Rotterdam en daarna communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik werkte twee jaar als verslaggever bij dagblad De Gelderlander en ging daarna aan de slag als tekstschrijver bij diverse communicatiebureaus en redacteur bij de Radboud Universiteit. Nu ben ik zelfstandig journalist, (eind)redacteur en tekstschrijver bij De Schrijfzolder.

>> Wil je meer weten over mijn achtergrond? Check mijn LinkedIn-profiel.
>> Lees hoe opdrachtgevers en partners de samenwerking ervaren.

Schrijven in de breedste zin van het woord

Bij De Schrijfzolder werk ik met veel plezier aan journalistieke producties, zoals artikelen en columns voor (relatie)magazines (digitaal, intern of breed publiek), blogs en algemene teksten voor websites. Ik richt me vooral op het gebied van onderwijs, zorg & welzijn en wonen. Naast tekstschrijven geef ik redactionele begeleiding en ik ben geregeld betrokken bij de start van nieuwe projecten. Op de pagina Tekst & redactie staat meer over mijn tekstwerk bij De Schrijfzolder. Onder het portfolio staan concrete voorbeelden van mijn werkzaamheden voor de diverse opdrachtgevers.

Boodschappenbriefjes: analyses van de boodschapper

In het najaar van 2011 ben ik geselecteerd voor de Viva400, de lijst met succesvrouwen van het magazine Viva. Met mijn project Psychologie van het boodschappenbriefje (ook eerste boek) ben ik vierde geworden in de categorie Creatief. Nu analyseer ik boodschappenbriefjes voor Volkskrant Magazine en beheer het Twitteraccount @boodschappenbrf en de Facebookpagina Boodschappenbriefjes.

© Debbie Bernasco

Bandeet: wat eten bands backstage?

Samen met kok Nienke van Hunen (InEten) ben ik in de zomer van 2011 gestart met project Food for music. Dit heeft geresulteerd in het eerste backstagekookboek van Nederland: Bandeet. Het boek geeft een kijkje in de keuken van de muzikale eetcultuur en bevat naast vele tourverhalen ook de favoriete recepten van 34 geïnterviewde bandleden.

Breed netwerk van professionals

Naast mijn werk voor De Schrijfzolder initieer ik geregeld eigen (blog)projecten, zoals  OudersOnderling, (verkiezing van) Slechte slogans, 30to30 en Huiskamerpsychologie. Ook zit ik in de organisatie van de Social Media Club Nijmegen, die geregeld bijeenkomsten organiseert rond actuele thema’s en sociale media. Om mijn netwerk te vergroten en mensen met elkaar te verbinden ben ik op LinkedIn de groep Tekst, vorm en beeld gestart, waarbij inmiddels bijna 250 communicatieprofessionals zijn aangesloten. Deze besloten netwerkgroep heeft eind 2014 een gezicht gekregen op de site teeveebee.nl.

Wat kan ik voor jou doen?

Teksten schrijven (voor boeken, websites, magazines enzovoort), redigeren en corrigeren, (online) media coördineren, redactioneel meedenken: daar gaat mijn hart naar uit. Al die dingen kan ik ook voor jou doen. Heb je snel een tekst nodig? Ook dat kan: klik hier. Ik houd van strakke deadlines (en duidelijke briefings).